Kyar Zan Sichat



Meatball Ingredient:

  • Ground Pork
  • Diced shrimp
  • Garlic
  • Tapioca Starch
  • Egg White
  • Sweet Soy Sauce
  • Chicken Powder

Kyar Zan Sichat’s Sauce Ingredient (1 serving):

  • 1 tbps garlic oil
  • 1 tbps sesame oil
  • 1/2 tbps sugar
  • 2 tbps soy sauce
  • 1 tbps sweet soy sauce
  • 1 tbps chicken powder

Cooking Instruction:

  • Marinate the meatball for 30 mins.
  • Soak vermicelli in water until it is soften.
  • Prepare Kyar Zan Sichat’s sauce.
  • In boiling water, add the meatballs until they are cook.
  • Optional: Blanch any vegetable.
  • Add vermicelli into the pot. 
  • Once it cooked to the consistency you like, drain all water out of vermicelli completely.
  • Mix vermicelli and meatballs with the Kyar Zan Sichat’s sauce 
  • Garnish your plate with fried garlic and veggies, and enjoy your Kyar Zan Sichat!



အသားလုံးပါဝင်ပစ္စည်း-
  • ဝက်သား
  • ပုစွန်ကို အတုံးလေးတွေတုံးထားပါ။
  • ကြက်သွန်ဖြူ
  • Tapioca Starch
  • ကြက်ဥအဖြူ
  • ပဲငံပြာရည်ချို
  • ကြက်သားမှုန့်
Kyar Zan Sichat's Sauce Ingredient (1 စားသုံးခြင်း)
  • ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် 1 ဇွန်း
  • နှမ်းဆီ 1 ဇွန်း
  • သကြား ၁/၂ ဇွန်း
  • ပဲငံပြာရည် ၂ ဇွန်း
  • ပဲငံပြာရည် အချို ၁ဇွန်း
  • ကြက်သားမှုန့် ၁ ဇွန်း
ချက်ပြုတ်နည်း ညွှန်ကြားချက်
  • အသားလုံးကို မိနစ် 30 နှပ်ထားပါ။
  • ကြာဇံကို ပျော့သွားသည်အထိ ရေစိမ်ထားပါ။
  • Kyar Zan Sichat ၏ဆော့စ်ပြင်ဆင်ပါ။
  • ပွက်ပွက်ဆူနေသောရေထဲတွင် အသားလုံးများ ပြုတ်သည်အထိ ထည့်ပါ။
  • ရွေးချယ်နိုင်သည်- မည်သည့်အသီးအရွက်ကိုမဆို ပြုတ်ပါ။
  • အိုးထဲသို့ ကြာဇံထည့်ပါ။
  • ကြိုက်သလောက် သမအောင် ချက်ပြီးတာနဲ့ ကြာဇံထဲက ရေအားလုံးကို လုံးစင်အောင် ဖယ်ထားပါ။
  • ကြာဇံနှင့် အသားလုံးများကို Kyar Zan Sichat's sauce ဖြင့် ရောမွှေပါ။
  • သင့်ပန်းကန်ပြားကို ကြက်သွန်ဖြူကြော်နှင့် အသီးအရွက်များဖြင့် အလှဆင်ပြီး သင်၏ Kyar Zan Sichat ကို ခံစားလိုက်ပါ။

Comments

Popular posts from this blog

Mont Lin Maya (Husband & Wife Snack)

Tofu Nway