Kyar Zan Sichat
Meatball Ingredient:
- Ground Pork
- Diced shrimp
- Garlic
- Tapioca Starch
- Egg White
- Sweet Soy Sauce
- Chicken Powder
Kyar Zan Sichat’s Sauce Ingredient (1 serving):
- 1 tbps garlic oil
- 1 tbps sesame oil
- 1/2 tbps sugar
- 2 tbps soy sauce
- 1 tbps sweet soy sauce
- 1 tbps chicken powder
Cooking Instruction:
- Marinate the meatball for 30 mins.
- Soak vermicelli in water until it is soften.
- Prepare Kyar Zan Sichat’s sauce.
- In boiling water, add the meatballs until they are cook.
- Optional: Blanch any vegetable.
- Add vermicelli into the pot.
- Once it cooked to the consistency you like, drain all water out of vermicelli completely.
- Mix vermicelli and meatballs with the Kyar Zan Sichat’s sauce
- Garnish your plate with fried garlic and veggies, and enjoy your Kyar Zan Sichat!
အသားလုံးပါဝင်ပစ္စည်း-
- ဝက်သား
- ပုစွန်ကို အတုံးလေးတွေတုံးထားပါ။
- ကြက်သွန်ဖြူ
- Tapioca Starch
- ကြက်ဥအဖြူ
- ပဲငံပြာရည်ချို
- ကြက်သားမှုန့်
Kyar Zan Sichat's Sauce Ingredient (1 စားသုံးခြင်း)
- ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် 1 ဇွန်း
- နှမ်းဆီ 1 ဇွန်း
- သကြား ၁/၂ ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည် ၂ ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည် အချို ၁ဇွန်း
- ကြက်သားမှုန့် ၁ ဇွန်း
ချက်ပြုတ်နည်း ညွှန်ကြားချက်
- အသားလုံးကို မိနစ် 30 နှပ်ထားပါ။
- ကြာဇံကို ပျော့သွားသည်အထိ ရေစိမ်ထားပါ။
- Kyar Zan Sichat ၏ဆော့စ်ပြင်ဆင်ပါ။
- ပွက်ပွက်ဆူနေသောရေထဲတွင် အသားလုံးများ ပြုတ်သည်အထိ ထည့်ပါ။
- ရွေးချယ်နိုင်သည်- မည်သည့်အသီးအရွက်ကိုမဆို ပြုတ်ပါ။
- အိုးထဲသို့ ကြာဇံထည့်ပါ။
- ကြိုက်သလောက် သမအောင် ချက်ပြီးတာနဲ့ ကြာဇံထဲက ရေအားလုံးကို လုံးစင်အောင် ဖယ်ထားပါ။
- ကြာဇံနှင့် အသားလုံးများကို Kyar Zan Sichat's sauce ဖြင့် ရောမွှေပါ။
- သင့်ပန်းကန်ပြားကို ကြက်သွန်ဖြူကြော်နှင့် အသီးအရွက်များဖြင့် အလှဆင်ပြီး သင်၏ Kyar Zan Sichat ကို ခံစားလိုက်ပါ။
Comments
Post a Comment